D’Alembert tactiek

dralembert tactiekZoek je een roulette strategie die volgens een goed uitgedacht schema werkt? Met de D’Alembert tactiek verhoog of verlaag je telkens je inzet als je wint of verliest. Deze eeuwenoude strategie wordt door amateurs en door professionele spelers gebruikt om hogere winsten te realiseren. Is deze tactiek een goede match voor jouw speelstijl? In dit artikel lees je alle ins en outs over de D’Alembert tactiek.

Wie was D’Alembert?

Jean-le-Rond D’Alembert was een Fransman die in de 18e eeuw leefde. Zijn jeugd was niet echt hoopvol. Hij was een buitenechtelijk kind van een generaal, en werd praktisch aan zijn lot overgelaten. Toch kreeg hij het voor elkaar om een goede opleiding gaan te volgen, en ontwikkelde zich tot een groot wetenschapper. Hij bestudeerde onder andere de ideeën over de wetten van beweging van Isaac Newton. Ook was D’Alembert een tijdje jurist, schrijver, en ontwikkelde hij filosofische theorieën. Maar natuurlijk ontwikkelde hij ook een  systeem voor roulette, dat toen bijzonder populair was in Frankrijk. Dat is de reden dat de meeste mensen in deze eeuw zijn naam nog kennen. D’Alembert ontwikkelde het systeem met behulp van wiskundige berekeningen. En het werd zo populair dat het D’Alembert nog steeds één van de meest gebruikte roulette-strategieën is.

Wat is het idee achter het D’Alembert systeem?

Dit is één van de eenvoudigere roulette systemen om te gebruiken. In grote lijnen lijkt het op de Martingale: als je verliest verhoog je je inzetten, en als je wint verlaag je ze juist. Maar in tegenstelling tot de snelle verdubbelingen van inzetten bij de Martingale is het D’Alembert systeem voorzichtiger. Je verhoogt je inzetten namelijk stapsgewijs, volgens een getrapt systeem. Daardoor kan je niet zo snel je inzetten terugwinnen als bij de Martingale en andere tactieken, maar loop je ook minder risico.

Hoe gebruik je de tactiek?

Het D’Alembert systeem is makkelijk te leren en intuïtief om te spelen. Als je dit stappenplan volgt, ben je binnen no time winsten aan het maken met de strategie.

Bepaal een eenheid voor je inzetten

roulettespelerOm te beginnen moet je een eenheid kiezen voor je inzetten. Het gaat dan om een bedrag waarmee je je inzetten telkens verhoogt of verlaagt. Hoe hoog de waarde van deze inzet is hangt helemaal af van jouw voorkeuren – en je budget natuurlijk. Het is aan te raden om tien verschillende “trappen” aan te houden, van één eenheid tot tien eenheden. Houd hiermee rekening bij het bepalen van jouw eenheid.

Je inzetten verhogen

Je speelt bij D’Alembert met 50/50 kansen. Dat zijn de bets met bijna 50% winstkans: rood / zwart, even / oneven, hoog / laag. Kies zelf je favoriet uit. Je begint met 1 eenheid in te zetten. Daarna verhoog je je inzetten als je verliest, en verlaag je ze als je wint. Een aantal spins achter elkaar kunnen je inzetten er dan zo uitzien:

Spin 1 / inzet: 1 / Je wint / Totale winst: 1
Spin 2 /inzet: 1 / Je wint / Totale winst: 1
Spin 3 /inzet: 1 / Je verliest / Totale winst: -1
Spin 4 /inzet: 2 / Je verliest / Totale winst: -2
Spin 5 /inzet: 3 / Je verliest / Totale winst: -3
Spin 6  /inzet: 4 / Je wint / Totale winst: 4

De rest van het spel

Doordat je je inzet verhoogt als je verliest, haal je sneller een deel van je inzetten terug. Daardoor is dit systeem, net als bij de Martingale, geschikt om stap voor stap richting winst toe te werken. Het gaat alleen geleidelijker en langzamer dan bij deze tactiek.

Als het systeem te langzaam verandert naar jouw zin, kan je ook met méér dan één eenheid tegelijk je inzetten verhogen of verlagen. Daardoor wordt de strategie spannender en winstgevender, maar ook risicovoller. Experimenteer hier eens mee als je de D’Alembert al een tijdje gebruikt.

Voordelen van D’Alembert

veiligere roulette strategieenDeze tactiek is zeker één van de veiligere roulette strategieën. Je kan hem gebruiken met een relatief klein budget, en de rustige voortgang zorgt dat je dat budget langzaam maar zeker ophoogt. Wat een enorm voordeel is van deze strategie is, is dat je bijna nooit in aanraking zult komen met de inzetlimieten. Bij de Martingale, Dozens, Paroli en vergelijkbare tactieken verdubbel je vaak je inzetten. Als je verdubbelde inzet hoger is dan de toegestane limiet, valt je strategie in duigen. Dat is bij D’Alembert nauwelijks een risico. Het is bij deze strategie bijna onmogelijk om een zwaar verliest te lijden. En als je echt heel veel pech hebt, dan kan je op tijd stoppen en wachten tot je geluk terugkeert.

Nadelen van D’Alembert

Bij dit systeem wissel je winst in voor veiligheid. Je kan door de langzame ontwikkeling van je inzetten geen grote winsten scoren. De D’Alembert is dus zeker geen systeem voor waaghalzen en voor spelers die snel een enorme winst willen najagen. Dit is een tactiek voor de voorzichtige en beheerste roulettespeler. Ben jij dat niet, zoek dan verder naar spannendere strategieën. De Paroli, de One Hit Wonder en verschillende andere systemen bieden misschien wél de kick en de winst die jij zoekt!

disclaimer
€250 + 100 FS