Fibonacci tactiek

fibonacci tactiekHet toepassen van een strategie bij een potje roulette kan van belang zijn. Als een echte strateeg kan je nadenken over je volgende zet bij het spelletje. Je kan hiervoor zelf iets gaan bedenken. Of gebruik maken van strategieën die al succesvol zijn. Een systeem waar al bekend om staat dat je er succes mee kan boeken is de Fibonacci tactiek. Dit is een strategie die je kan toepassen in een poging om te winnen. Maar wat betekent Fibonacci nu echt? Wij zochten het voor je uit en leggen je hier uit hoe je het systeem zelf kan toepassen bij een potje roulette.

Wie was Fibonacci?

Eigenlijk was Fibonacci een wiskundige uit de Middeleeuwen. In zijn tijd was hij de grootste wiskundige die ooit bestaan heeft. Eigenlijk was zijn naam helemaal niet Fibonacci, maar Leonardo Pisano. Hij is geboren in Pisa in 1170. Hij studeerde op verschillende plekken ter wereld wiskunde waaronder in Noord-Afrika. Hij deed o.a. onderzoek naar het getal 0. Een getal dat eigenlijk helemaal nog niet bekend was in Europa. Het getal was bekend geworden in India en meegenomen naar Europa tijdens de handelsreizen met het Oosten. Volgens Leonardo kon je zeer efficiënt rekenen als je de nul goed wist toe te passen. De bijnaam van de wiskundige was Fibonacci en daarom werd zijn systeem omgedoopt tot deze naam. Het systeem is eigenlijk een wiskundige cijferreeks. Je kan de reeks voor verschillende dingen gebruiken waaronder een potje roulette.

Een cijferreeks maken volgens Fibonacci

Het begint eigenlijk met het maken van een cijferreeks volgens z’n tactiek. De reeks begint eigenlijk altijd met het cijfer 0 en 1. Deze cijfers komen ook terug in het spel. Daarna wordt er constant een som gemaakt met de opvolgende cijfers. Een voorbeeld reeks volgens dit systeem werkt als volgt: 0 – 1 – 1 – 2 – 3 – 5 – 8 – 13 – 21 – 34 – 55. Dit is de officiële Fibonacci zoals we hem kennen uit de Middeleeuwen. Maar het is ook toegestaan om zelf een reeks te bedenken. De basis blijft alleen dat het derde getal de som moet zijn van de eerste twee getallen. Je zou dus ook kunnen beginnen met vijf. In dit geval krijg je de volgende reeks: 5 – 5 – 10 – 15 – 25 – 40 – 65 – 105. Op deze manier kan je dus je eigen reeks gaan maken. Hier begin je mee. Als je een reeks gemaakt hebt noteer je deze op een kladblok bij je bureau. Vanaf hier ga je nu een potje roulette spelen.

Inzetten op enkelvoudige kansen

We gaan nu inzetten op enkelvoudige kansen. Dit zijn de kansen waarbij je ongeveer 50% kans hebt om te winnen. Officieel is het iets minder dan 50% omdat je kan verliezen door het huisvoordeel. Als de nul valt bij de roulettetafel, dan wint het casino. Dit gebeurt altijd ongeacht je op enkelvoudige kansen of een nummer inzet. Door dit huisvoordeel en omdat de nul het enige getal is waar je niet op in kan zetten valt het huisvoordeel lager uit. We gaan dus spelen op de enkelvoudige kansen. Dit kan rood/zwart, even/oneven of 1-18/19-36 zijn. Hierop gaan we inzetten volgens de reeks die je hebt samengesteld. Het is belangrijk dat wat je uitkiest je aan vast gaat houden. Kies je voor rood? Dan ga je voortaan elke ronde inzetten op rood.

Inzetten volgens de reeks

inzetten volgens de reeksJe gaat nu inzetten volgens de reeks. Elke keer als je verliest ga je een stapje vooruit. Win je? Dan mag je twee stappen achteruit. Je blijft zo heen en weer bewegen in de reeks. Door de progressieve lijn die je inzetten maken zorg je ervoor dat eventuele verliezen in één keer goed gemaakt wordt. Helaas is het niet zo als met de Martingale waarbij je elke inzet verdubbeld en daardoor altijd wint. Bij Fibonacci maak je verlies bijna goed. Vaak moet je nog wel een paar rondes doorspelen om echt op winst uit te komen. Je moet er dus wel de tijd voor nemen, maar uiteindelijk kan je zo op een leuke winst uitkomen.

De voor- en nadelen van het systeem

Eigenlijk gaat Fibonacci er vanuit dat je misschien wel 8 keer achter elkaar rood treft. Die kans lijkt klein, maar komt vaker voor dan je denkt. Tot het moment daar is kan je zomaar een paar rondes verliezen. Het voordeel is dat bij verlies je inzet niet direct verdubbeld. De eerste paar keren wel, maar daarna stijgt de inzet minder hard. Je hoeft dus geen duizenden euro’s budget te hebben. Mocht je meteen een paar keer winnen, dan hou je een leuk bedrag over aan het spel. Het voordeel is dat het systeem succesvol kan zijn als de getallen mee zitten. Maar dit is zo met elke strategie die je toepast bij roulette. Je hebt een beetje geluk nodig om te winnen.

disclaimer
€250 + 100 FS